fbpx
Сьогодні
15:35 31 Лип 2020

Білорусь та Україна проводитимуть прикордонну спецоперацію до листопада

Україна та Білорусь будуть проводити спільну прикордонну спецоперацію до кінця жовтня.

Про це повідомляє прес-служба Державної прикордонної служби України.

"В рамках протидії протиправній діяльності на українсько-білоруській ділянці державного кордону з середини липня цього року розпочалась спільна спеціальна прикордонна операція "Зубр-2020″… Цьогорічні заходи триватимуть до кінця жовтня".

Зазначається, що спецоперацію проводять щорічно за домовленістю прикордонних відомств.

Так, після підготовчого наразі проходить основний етап операції: відбуваються оперативно-розшукові, профілактичні, режимні та інші заходи як поза пунктами пропусків, так і в них щодо виявлення та припинення протиправної діяльності на держкордоні.

"Забезпечується моніторинг обстановки в прикордонних районах та на шляхах міжнародного сполучення. До патрулювання державного кордону, окрім прикордонних нарядів, залучається пілотована та безпілотна авіація", – сказано у повідомленні.

На рівні прикордонних загонів відбувається регулярний обмін інформацією.

Крім того, вчора прикордонники Білорусі поінформували ДПСУ про посилення прикордонного режиму на спільній ділянці кордону. Зокрема, білоруські прикордонники вживають додаткових заходів контролю за порядком відвідування і перебування громадян у прикордонний зоні та прикордонній смузі.

Нагадаємо, вчора Україна і Білорусь домовилися про посилення прикордонного режиму, аби не допустити дестабілізацію обстановки в обох країнах.

Нагадаємо, у Білорусі затримали 32 найманців російської "ПВК Вагнера". Ще одного затримали на півдні країни. Правоохоронці отримали інформацію, що на територію Білорусі прибули понад 200 бойовиків для "дестабілізації ситуації в період виборчої кампанії".

Раніше в МЗС України заявили: Група бойовиків, затриманих у Білорусі, могла бути використана для дестабілізації ситуації в країні напередодні президентських виборів.

Влада Білорусі відкрила проти затриманих під Мінськом бойовиків російської ПВК Вагнера кримінальну справу про підготовку теракту.

Крім того, Білорусь попросила Україну перевірити причетність затриманих бойовиків до злочинів у нашій державі.

Повідомлялося, що СБУ ініціюватиме екстрадицію затриманих бойовиків, які воювали на Донбасі.

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: