fbpx
Сьогодні
12:53 31 Лип 2020

Білорусь передала Україні список затриманих бойовиків

Білорусь передала Україні весь список громадян, затриманих, як найманців ПВК "Вагнера". Україна перевірить список.

Про це повідомив голова МЗС України Дмитро Кулеба на брифінгу.

"Список затриманих білоруссю громадян ми отримали. МЗС Білорусі звернувся до нас з проханням передати зазначений документ компетентним органам України для перевірки на предмет скоєння згаданими особами злочинів у нашій державі та участі у військових діях", – сказав Кулеба.

Він також додав, що затримано не семеро чоловік.

"Ми повинні перевірити весь список тому, що можливо хтось під час затримання представив паспорт громадянина України, чи Росії, тому по списку треба по кожному індивідуально пройтися і тоді вже можна переходити до більшої конкретики", – уточнив Кулеба

Раніше в МЗС України заявили: Група бойовиків, затриманих у Білорусі, могла бути використана для дестабілізації ситуації в країні напередодні президентських виборів.

Влада Білорусі відкрила проти затриманих під Мінськом бойовиків російської ПВК Вагнера кримінальну справу про підготовку теракту.

Повідомлялося, що СБУ ініціюватиме екстрадицію затриманих бойовиків, які воювали на Донбасі.

Нагадаємо, у Білорусі затримали 32 найманців російської "ПВК Вагнера". Ще одного затримали на півдні країни. Правоохоронці отримали інформацію, що на територію Білорусі прибули понад 200 бойовиків для "дестабілізації ситуації в період виборчої кампанії".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: