fbpx
Сьогодні
21:53 30 Лип 2020

В Укртелекомі пояснили, як забезпечити село швидким інтернетом

Укртелеком пропонує дієвий шлях для досягнення амбітної цілі Міністерства цифрової трансформації України щодо забезпечення 95% сільського населення можливістю підключення до високошвидкісного інтернету.

За умови державно-приватного партнерства амбітна ціль уряду України, що була запропонована сьогодні під час брифінгу Міністерства цифрової інформації, є цілком досяжною.

Дані регулярних польових досліджень Укртелекому щодо охоплення сільського населення високошвидкісним інтернетом співпадають з щойно оприлюдненими результатами дослідження Мінцифри. Сьогодні тільки 65% сільського населення України має змогу підключитися до швидкісного інтернету.

Укртелеком пропонує досягти цільового показника 95% охоплення сільського населення оптичним інтернетом у два етапи.

На першому етапі впродовж 2-2,5 років пропонується забезпечити інтернет-доступ у 3,9 тисячі населених пунктів, середній розмір яких становить 200 домогосподарств. Для цього потрібно побудувати 23 тисячі кілометрів оптичних магістралей до населених пунктів та 26 тисяч кілометрів розподільчої мережі.

Результатом першого етапу буде досягнення 85% охоплення інтернетом сільського населення, а також підключення навчальних, медичних та адміністративних установ в цих населених пунктах.

Для реалізації першого етапу Укртелеком готовий інвестувати 1,6 млрд грн, при цьому інвестиції з боку держави мають скласти 1,4 млдр грн. Такий підхід відповідає сталій європейській практиці державно-приватного партнерства.

Другий етап передбачає підключення невеликих віддалених сіл з урахуванням оптичної інфраструктури, побудованої на першому етапі.

"Укртелеком, за умови прозорого державно-приватного партнерства, готовий задовольнити запит держави на розбудову оптичного інтернету в селах. Суму державного фінансування у розмірі 5,46 млрд грн, запропоновану Мінцифрою, ми вважаємо достатньою для підключення закладів соціальної інфраструктури. Зі свого боку Укртелеком також готовий вкладати значні додаткові інвестиції, необхідні для забезпечення 95% сільського населення можливістю підключення до високошвидкісного інтернету", – зазначив Юрій Курмаз, директор Укртелекому.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: