fbpx
Сьогодні
16:49 30 Лип 2020

У Зеленського пояснили, чому обрали Кравчука для участі в переговорах щодо Донбасу

Перший президент України Леонід Кравчук, який очолив українську делегацію в Тристоронній контактній групі щодо мирного врегулювання ситуації на Донбасі (ТКГ), має необхідний досвід для таких переговорів і пояснюватиме суспільству ухвалені рішення.

"Як колишній глава Української держави Леонід Кравчук має досвід, необхідний для участі в переговорному процесі такого рівня. Новий очільник делегації України в ТКГ активно пояснюватиме українському суспільству рішення, які обговорюються та ухвалюються в межах роботи групи", – йдеться в повідомленні прес-служби Офісу президента України в четвер.

30 липня президент України Володимир Зеленський уповноважив першого президента України Леоніда Кравчука на громадських засадах очолити делегацію України в Тристоронній контактній групі (ТКГ).

Відповідне розпорядження №424/2020 рп від 30 липня про звільнення другого президента України Леоніда Кучми від виконання обов'язків представляти Україну в ТКГ щодо мирного врегулювання ситуації на Донбасі та призначення на його місце Кравчука розміщено на сайті нинішнього глави держави.

Кравчук зазначив, що очолив делегацію України в Тристоронній контактній групі (ТКГ) для того, щоб прискорити настання миру на Донбасі.

"Я, природно, думав над цим. Але коли я збагнув, що відбувається там, на Донбасі, коли наші молоді хлопці та дівчата вмирають, захищаючи землю, проливають кров удень і вночі, захищають незалежність і суверенітет України, я прийняв рішення: якщо зможу щось зробити, щоб пришвидшити мир на Донбасі, я це буду робити до останнього подиху", – сказав він у відеокоментарі, поширеному в четвер прес-службою президента України.

Леонід Кравчук очолив українську делегацію в ТКГ

Леонід Кравчук очолив українську делегацію в Тристоронній контактній групі з мирного врегулювання ситуації на Донбасі.«Коли я збагнув, що відбувається там, на Донбасі, коли наші молоді хлопці й дівчата вмирають, захищаючи землю, проливають кров удень і вночі, захищають незалежність і суверенітет України, я прийняв рішення: якщо зможу щось зробити, щоб пришвидшити мир на Донбасі, я це буду робити до останнього подиху. Ось чому я й погодився», – заявив перший Президент України.

Posted by Офіс Президента України on Thursday, July 30, 2020

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: