fbpx
Сьогодні
14:45 30 Лип 2020

У Москві кажуть, що затриманих в Білорусі росіян офіційно не звинувачували в участі у війні на Донбасі

У Росії заявили, що не чули офіційних звинувачень у тому, що затримані в Білорусі росіяни брали участь в бойових діях на південному сході України.

Про це пише "Інтерфакс-Україна" з посиланням на прессекретаря президента РФ Дмитра Пєскова

"Ми не чули таких звинувачень (в участі затриманих у Білорусі росіян в боях на Донбасі). Не було заяв з цього приводу".

На прохання прокоментувати, якою буде реакція Росії в разі можливої ​​екстрадиції затриманих у Білорусі в Україну, оскільки половина обвинувачених є громадянами цієї країни, Пєсков сказав, що Кремль українське громадянство не визнає і що затримані – громадяни Росії.

Він також додав, що в Кремлі спочатку повинні зрозуміти, в чому їх обвинувачують.

Пєскова також запитали, чому затримані громадяни не переслідуються в РФ за участь в бойових діях на Донбасі і в Сирії. Прессекретар Путіна на це відповів, що йому не відомо, що саме це стало підставою для їх затримання.

Він також додав, що не має інформації про те, що ці громадяни воювали на Донбасі, але пообіцяв, що вони "будуть враховувати" заяву письменника Захара Прілєпіна, що серед затриманих є люди, з якими він був на сході України.

За словами Пєскова, в РФ приватні військові компанії знаходяться поза законом, а про їхнє існування він не чув.

Раніше в МЗС Украни заявили: Група бойовиків, затриманих у Білорусі, могла бути використана для дестабілізації ситуації в країні напередодні президентських виборів.

Напередодні Лукашенко доручив викликати послів РФ та України у справі затримання російських найманців у Білорусі.

Нагадаємо, у Білорусі затримали 32 найманців російської "ПВК Вагнера". Ще одного затримали на півдні країни. Правоохоронці отримали інформацію, що на територію Білорусі прибули понад 200 бойовиків для "дестабілізації ситуації в період виборчої кампанії". Президентські вибори в Білорусі мають відбутися 9 серпня.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: