fbpx
Сьогодні
14:31 30 Лип 2020

У Києві за тиждень затримали чотирьох "мінерів" будівель і метро

У Києві затримали чотирьох осіб, які повідомляли про замінування об'єктів інфраструктури. Протягом тижня столичні об'єкти нерухомості "мінували" 17 разів.

Про це повідомили у Національній поліції.

Як розповів начальник поліції Києва Андрій Крищенко, одному із затриманих лише 20 років. Зловмисник повідомив про замінування та захоплення заручників.

"Молодик зателефонував на спецлінію 102 і повідомив про закладену вибухівку у п'яти торгових центрах столиці та про захоплення 20 заручників в автобусі. Провівши перевірки приміщень та прилеглих територій, за жодною із вказаних ним адрес небезпечних предметів ми не знайшли, а інформація про захоплення заручників не підтвердилася", – розповів Крищенко.

Крім того, затримали "мінера" станції метро "Вокзальна". За словами Крищенка, через його дії майже на годину була зупинена робота Святошинсько-Броварської лінії метрополітену, евакуювали понад 300 пасажирів.

"Під час огляду станції та прилеглої території жодних вибухонебезпечних предметів чи речовин ми не виявили. Проте встановили особу, що надала поліції хибне повідомлення. Це – 26-річний мешканець Святошинського району, який пояснив свої дії тим, що нібито хотів перевірити готовність поліції до перевірки подібних повідомлень", – додав Крищенко.

Обом молодикам оголосили підозру у завідомо неправдивому повідомленні про загрозу безпеці громадян. Санкція статті передбачає до шести років позбавлення волі.

Рубрика:
Київ Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: