fbpx
Сьогодні
22:45 30 Лип 2020

Голова виконкому Ради реформ пояснив, що в Україні потрібно терміново міняти

Фото Reuters

Українську судову систему треба повністю розігнати, вважає глава виконкому Ради реформ Михайло Саакашвілі.

Таку думку він висловив в ефірі каналу "Україна 24".

"Там повний хаос, це стара совкова система, де сам чорт ногу зломить і де все переплутано. По-перше, дуже багато судів — 760. Треба залишити максимум 200. Треба скасувати Господарський суд, Адміністративний суд, цілий ряд інших судів. Сьогодні ти прийняв рішення на благо народу, а хтось йде в Вінницький суд і скасовує твоє рішення, тому що всі спеціально зроблено для того, щоб нічого доброго не відбувалося. Судді самі себе контролюють, і треба скасувати цю систему", — сказав він.

Саакашвілі розповів, як, на його думку, необхідно реформувати судову гілку влади.

"Щоб цього не було, Вищу раду правосуддя потрібно скасувати, скасувати Вищу кваліфікаційну комісію суддів, зробити один орган контролю за суддями, укомплектувати більше половини не чинними суддями, а авторитетними представниками суспільства через прозорий конкурс.

Друга частина — Верховний суд потрібен не такий, а який буде створювати стандарти правосуддя, щоб там було менше людей, а Конституційний суд взагалі не потрібен, він просто займається шкідництвом, його треба скасувати через референдум і робити конституційну колегію в маленькому Верховному суді. Судді будуть огризатися і шантажувати, але вони — головна перешкода України на шляху до добробуту, і їх треба чіпати", — заявив політик.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: