fbpx
Сьогодні
08:51 30 Лип 2020

Forbes назвав 100 найдорожчих брендів 2020 року

У першу трійку найдорожчих компаній 2020 року за версією Forbes увійшли Apple, Google та Microsoft

Рейтинг 100 найдорожчих брендів 2020 року оприлюднив Forbes.

За інформацією видання, лідерські позиції посіли Apple, Google та Microsoft. Компанія Facebook посіла п'яте місце, але бренд соціальної мережі за рік подешевшав на 21%.

Зазначається, що перші п'ять позицій рейтингу, який враховує фінансові показники за попередній звітний рік, посіли ті ж учасники, що й торік. При цьому перші чотири компанії зберегли або ж збільшили темпи зростання.

Зазначається, що позиції декількох брендів у рейтингу помітно змінилися. Так, Visa піднялася з 25 на 18 місце, Adidas — з 61 на 51 місце, а Netflix підстрибнув з 38 на 26 місце. Також змінилися позиції деяких люксових брендів — Chanel перемістилася з 79 на 52 місце, а Cartier — з 64 на 56.

"Новачками" рейтингу цього року стали компанії Hennessy та Burger King.

Загальна вартість сотні найдорожчих брендів за рік зросла з $2,33 трлн до $2,54 трлн. Більше 50 компаній з рейтингу розташовані в США, серед інших країн найбільше — у Японії (6 брендів), Німеччині (10), Франції (9) і Швейцарії (5).

У виданні підкреслюють, що у наступному році рейтинг може виглядати зовсім по-іншому через вплив коронавірусу та економічної кризи. Але зараз ситуація виглядає так, що компанії, які найпомітніше зросли в 2019 році, такі як Amazon, Netflix і PayPal, можуть залишитися у виграші і після пандемії завдяки трендам в онлайн-торгівлі, стримінгу і обробці платежів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: