Новини

Зеленський обговорив будівництво Меморіального центру “Бабин Яр”

Президент України Володимир Зеленський провів відеоконференцію з членами фонду «Меморіал Голокосту «Бабин Яр».

Учасники онлайн-зустрічі обговорили будівництво майбутнього Меморіального центру Голокосту «Бабин Яр» у Києві.

«В історії (України- ред) було багато трагічних сторінок. Однак ми маємо пам'ятати про них, розповідати своїм наступним поколінням. Такі моменти повинні бути в історії України. Вони є в наших розповідях, у пам'яті, в книжках. Дуже хочеться, щоб цей проект було втілено в життя, і ми разом з вами збудували історію», – зазначив Зеленський.

Голова наглядової ради фонду «Меморіал Голокосту «Бабин Яр» Натан Щаранський зазначив, що історія Бабиного Яру важлива не лише для єврейського народу. Адже в цьому місці загинули представники й інших національностей, зокрема українці, білоруси та поляки.

«Ця ініціатива – не просто пам'ятник, це буде визначний меморіал, де буде і музей, і центр дослідження, що сприятиме підвищенню толерантності в суспільстві та матиме глобальне значення для позиціонування України у світі та міжнародного визнання», – сказав він.

Президент Всесвітнього єврейського конгресу Рональд Лаудер наголосив: майбутній меморіал має давати відвідувачам чітку відповідь на питання, що таке антисемітизм. Цей проект має бути міжнародним і привернути увагу всього світу до історії України.

«Це третє покоління, яке знає про Голокост. Але якщо про Аушвіц знають майже всі, то історія Бабиного Яру молоді майже невідома. Я хочу, щоб приїжджали до Києва побачити меморіал «Бабин Яр», щоб зрозуміти, що тут сталося», – зазначив Рональд Лаудер.

До складу наглядової ради був долучений перший президент України Леонід Кравчук. Він наголосив, що майбутній меморіал має бути об'єктивно правдивим, чесним і гуманним.

За словами міністра закордонних справ і віце-канцлера Німеччини Йошки Фішера, основною метою цього проекту має стати просвітництво та звернення до молодого покоління.

А член наглядової ради фонду «Меморіал Голокосту «Бабин Яр» Святослав Вакарчук зауважив:

«Дуже важливо показати, що Україна є частиною цивілізованого світу, шанує свою пам'ять, знає свою історію», – сказав він.

Свіжі дописи

  • Новини

Станом на січень загальна чисельність жінок у ЗСУ становить майже 70 тисяч осіб, із них близько 4 тисяч – на лінії зіткнення

Кількість жінок в армії на початок січня 2024 року становила майже 70 тисяч, повідомила заступниця… Читати більше

Wednesday May 1st, 2024
  • Новини

Президент звільнив Вітюка з посади начальника Департаменту кібербезпеки СБУ

Президент Володимир Зеленський підписав указ про звільнення Іллі Вітюка з посади начальника Департаменту контррозвідувального захисту інтересів… Читати більше

Wednesday May 1st, 2024
  • Новини

За квітень армія рф лише на сході втратила понад 24 тисячі солдатів

Загальні втрати російської армії за квітень лише на східному напрямку становлять 24 156 окупантів, 308… Читати більше

Wednesday May 1st, 2024
  • Новини

Готуємо ще сім безпекових документів для України: зброя, фінанси, політична взаємодія, – Зеленський

Президент України Володимир Зеленський заявив, що наразі Україна працює над укладенням іще 7 нових двосторонніх… Читати більше

Wednesday May 1st, 2024
  • Новини

Грузинський парламент проголосував у другому читанні за скандальний закон про “іноагентів”

Грузинський парламент у середу, 1 травня, схвалив закон «Про прозорість іноземного впливу» у другому читанні.… Читати більше

Wednesday May 1st, 2024
  • Новини

Генштаб: на Авдіївському напрямку українські оборонці відбили 33 атаки ворога

Протягом доби зафіксовано 100 бойових зіткнень. Найбільше - на Авдіївському напрямку. Про це передає Рубрика з посиланням… Читати більше

Wednesday May 1st, 2024

Цей сайт використовує Cookies.