fbpx
Сьогодні
14:43 29 Лип 2020

Уряд встановив вимоги до якості скрапленого газу: тепер будуть перевіряти

Кабінет міністрів ухвалив Технічний регламент щодо вимог до газу скрапленого (ГС) для автомобільного транспорту, комунально-побутового споживання та промислових цілей. Якість газу будуть перевіряти.

Відповідна постанова ухвалена на засіданні уряду 29 липня.

Як зазначається в пояснювальній записці до проекту, на сьогодні в Україні відсутній нормативно-правовий документ, що визначає вимоги до газу скрапленого.

За даними Міненерго, це "призводить до недобросовісної практики використання газу скрапленого, призначеного для комунально-побутового споживання, для заправляння автотранспортних засобів, що вводить в оману споживачів (користувачів) через його відмінні фізико-хімічні показники якості, ніж ГС для автомобільного транспорту".

Постанова встановлює єдині вимоги щодо показників якості ГС при їх виробництві та наданні на ринку у відповідності до вимог національних стандартів.

Документом встановлюються вимоги до показників якості ГС для автомобільного транспорту, а також для комунально-побутового споживання та промислових цілей.

Постановою також запроваджується необхідність проведення оцінки відповідності ГС, що вводиться в обіг або надається на ринку України, відповідно до процедури оцінки відповідності.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: