fbpx
Сьогодні
23:05 29 Лип 2020

Нові власники готелю "Дніпро" планують побудувати кіберспорт-арену на 10 тисяч осіб

Нові власники готелю "Дніпро" також планують через 2-3 роки побудувати у центрі Києва кіберспортивну арену на 10 тисяч осіб "з нуля".

Про це повідомив засновник кіберкоманди NAVI Олександр Кохановський, який представляє інвесторів покупки готелю, в інтерв'ю Андрію Федоріву.

"Це буде кіберспортивна арена, яку ми плануємо будувати в центрі Києва. Багатофункціональна арена приблизно на 10 тисяч осіб. Приблизно як Палац Спорту, але той не підходить для жодного кіберспортивного івенту.

…Ми будемо збирати все з нуля, це окремий проект взагалі", – розповідає Кохановський.

Готель "Дніпро" буде використовуватися для розміщення та відпочинку кіберспортсменів. Принаймні його частина, пояснює Кохановський.

Під арену зараз розглядається 2-3 різні локації в радіусі 2-2,5 кілометра від центру Києва. На новій арені також зможуть проходити спортивні заходи та концерти, але основне призначення буде організація кібертурнірів.

"Ми зробимо унікальний кейс, коли це (організацію кіберспортивних івентів – ред.) можна буде робити і економити на цей час, нерви і гроші. І Київ буде Меккою Європи для кіберспорту протягом 5-10 років", – пояснює кіберспортивний функціонер.

За словами Кохановського арену планується відкрити через 2-3 роки, а оновлений готель "Дніпро" – через 2 роки.

"Ми зараз в процесі, тут треба бути більш прагматичним, потрібно спочатку провести переговори, вдарити по руках і тоді ми анонсуємо початок будівництва.

За оптимістичним сценарієм кіберарену планується відкрити за 2-3 роки, за песимістичним сценарієм 4-5 років.

Щоб закрити операцію і переробити готель "Дніпро" потрібно 2-3 роки. Ми плануємо 2 роки. Але це питання переговорів ", – резюмує він.

Справка. Олександр "ZeroGravity" Кохановський має 20-річний досвід роботи в індустрії кіберспорту. Він є співзасновником української мультиігрової киберспортівной організації Natus Vincere (NAVI). Також Кохановський гендиректор і співвласник DreamTeam – першої esport-мережі по набору та управління кіберспортивного командами.

NA`VI вважається одним найсильніших колективів світу. За 11 років свого існування гравці Natus Vincere виграли кілька сотень світових турнірів і чемпіонатів. Досягнення NA`VI занесені в книгу рекордів Гіннеса

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: