fbpx
Сьогодні
17:07 28 Лип 2020

У Кабміні пояснили, що ставить під загрозу Асоціацію та безвіз з ЄС

Ухвалений Верховною Радою на позачерговій сесії 21 липня в першому читанні законопроєкт про "локалізацію виробництва" суперечить Угоді про асоціацію з Європейським Союзом та зобов'язанням України у Світовій організації торгівлі. Тому в Кабміні припускають, що навіть у разі набуття чинності цей закон не буде застосовуватися до країн СОТ і ЄС.

Про це в інтерв'ю сайту "Сьогодні" розповіла віцепрем'єрка з європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина.

"Я б не переоцінювала значення цього законопроєкту. Буду дуже сподіватися, що він негативно не вплине на саміт Україна – ЄС (запланований на 1 жовтня. – Авт.), який очолює президент. Ми так інтенсифікували діалог з Брюсселем, що ми вже всі очікуємо цього саміту, щоб нарешті анонсувати великі рішення: визначитися з тим, що таке інтеграція у внутрішній ринок; домовитися про підписання угоди про спільний авіаційний простір; анонсувати результати наших промислових і енергетичних безвізів. А такі рішення (ухвалення законопроєкту про "локалізацію виробництва". – Авт.) фактично ставлять під загрозу всю роботу, яка триває протягом року для того, щоб президент зміг зафіксувати свої політичні домовленості на рівні саміту", – вважає Стефанішина.

За її словами, євроінтеграція завжди програє популістським ініціативам, а ЄС, НАТО і СОТ – це довга гра.

"Переконана, що урядова програма відновлення економіки також спрямована на підтримку національного виробника, і є дуже багато цивілізованих і правильних методів, як це зробити, в тому числі через інвестиції", – додала віцепрем'єрка.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: