fbpx
Сьогодні
14:20 28 Лип 2020

Сьогодні понад 200 нових суддів склали присяги: Зеленський їх привітав

Президент України Володимир Зеленський наголошує, що у своїй щоденній роботі судді мають бути об'єктивними, незалежними та чесними.

Про це він заявив під час урочистої церемонії складення присяги суддями, призначеними на посади.

"Відсьогодні кожен з вас є обличчям судової влади. І яким воно буде, залежить тільки від вас. Я вірю, що ви будете гідно носити високе звання судді…

Незалежність, об'єктивність, чесність і непідкупність, дотримання етичних норм, рівне ставлення до всіх сторін судового засідання, компетентність і старанність – вірю, що ці Бангалорські принципи поведінки суддів будуть головними та невід'ємними умовами вашої щоденної дуже важливої, складної роботи", – наголосив Зеленський.

Президент зазначив, що у своїй професійній діяльності кожен з присутніх пройшов нелегкий шлях, але попереду не менш складний виклик – відновлення довіри громадян до судової системи, забезпечення права кожної людини на справедливий суд відповідно до європейських і міжнародних стандартів.

Сьогоднішній день Володимир Зеленський назвав важливим для судової системи України, оскільки свою роботу відновлюють суди, які тривалий час не могли працювати належним чином через відсутність суддів.

Він нагадав, що вперше з 2016 року у місцевих загальних судах вершитимуть правосуддя понад 200 нових суддів.

Президент побажав суддям, щоб слова присяги сьогодні не були сказані вперше й востаннє. "Пам'ятайте їх щоразу, коли ухвалюєте рішення. "Пам'ятайте їх щоразу, коли хтось пропонує вам заплющити очі на закон та намагається засліпити вас зображеннями Бенджаміна Франкліна".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: