fbpx
Сьогодні
15:48 28 Лип 2020

Прем'єр-міністр відвідав Крюківський завод та розповів скільки вагонів для УЗ вже виготовили

Фото: Укрінформ

Крюківський вагонобудівний завод вже зробив 20 з 90 пасажирських вагонів для "Укрзалізниця", які, на прохання президента Володимира Зеленського, погодився закупити міністр інфраструктури Владислав Криклій.

Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль передає Інтерфакс-Україна.

"З 90 вагонів 20 вже зроблені. За 18 з них з сьогоднішнього дня вже проходить оплата – вони відвантажені. Ще два вже також готові – є домовленість з "Укрзалізницею", будуть проведені відповідні наради і знайдений шлях, як вийти із ситуації щодо якості цих вагонів і оплати за них.

Також найближчим часом ми разом із представниками заводу, міністрами та Укрзалізницею відпрацюємо можливість закупівлі ще 70 вагонів", – сказав він в ході прес-брифінгу під час робочої поїздки на КВБЗ.

Щодо закупівель для УЗ дизель-поїздів прем'єр-міністр зазначив, що "Укрзалізниця" буде купувати такі поїзди, але графік закупівлі буде вирішуватися на спільних нарадах з Міністерством інфраструктури.

"Укрзалізниця" їх купувати буде, у неї є потреба в таких поїздах. На базі Міністерства інфраструктури будемо вести розмову, в якій послідовності і за яким графіком "Укрзалізниця" спільно з КВБЗ зможе купити ці дизель-поїзда", – додав він

Разом зі Денисом Шмигалем на завод завітали віцепрем'єр-міністр – міністр стратегічних галузей промисловості Олег Уруський, очільник Мінекономіки Ігор Петрашко, міністр інфраструктури Владислав Криклій.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: