fbpx
Сьогодні
20:02 28 Лип 2020

Секретар РНБО розповів про реакцію на провокації на Донбасі

Минуло більше доби з початку перемир'я на Донбасі, про який домовилися в Тристоронньої контактній групі (ТКГ). За цей час відбулося вже три провокації з боку бойовиків.

Ситуацію в ефірі "Україна 24" прокоментував секретар РНБО Олексій Данилов.

"Це 29 спроба перемир'я, я підкреслю. Ми в РНБО дуже уважно рахуємо всі ці речі. Дійсно, через 20 хвилин після 12 годин сталися певні дії з боку Росії, коли були постріли. Ви чули, що жоден наш військовий не постраждав і, дай Боже, не постраждає.

Але я повинен сказати, що якщо ворог буде переходити певні межі, якщо будуть втрати з нашого боку — то відповідь буде дуже швидкою, і повірте, вона буде відповідною до нашого законодавства і нашої Конституції. Ніхто не буде чекати, поки наших військових почнуть вбивати", — сказав він.

Данилов запевнив, що в разі настання українська сторона відповість.

"Зараз сильно роздули ситуацію, що відняли зброю, не дають захищати країну і так далі. Це не відповідає дійсності. У нас є законодавство, Конституція і Військовий статут. Вони всі працюють за цими документами. Я не уявляю, як це, якщо буде на нас наступ, а ми не будемо на нього відповідати. Йдеться про те, що з іншого боку повинна бути така ж ситуація, вони не мають права це починати. Але це вже відповідальність Російської Федерації", — сказав він.

Раніше в Кремлі заявили, що Росія не може бути гарантом припинення вогню на Донбасі.

Відзначимо, на Донбасі набула чинності угода про режим "тиші", яку узгодили в рамках Тристоронньої контактної групи.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: