fbpx
Сьогодні
13:56 28 Лип 2020

"Люблінський трикутник": польський міністр розповів детальніше про формат роботи

Новий формат українсько-польсько-литовської співпраці – Люблінський трикутник – передбачає створення в МЗС країн посад офіцерів зв'язку та консультації на рівні міністрів та директорів департаментів.

Про це заявив у вівторок глава польської дипломатії Яцек Чапутович під час спільної пресконференції з главами МЗС України та Литви Дмитром Кулебою і Лінасом Лінкявічусом у Любліні, передає Укрінформ.

"Ми домовилися про регулярні зустрічі у форматі міністрів закордонних справ, домовилися створити посади офіцерів зв'язку в наших міністерствах. Зустрічі також проводитимуться на рівні директорів департаментів і, можливо, ця співпраця розширюватиметься також на інші інституції", – поінформував Чапутович.

Глава польської дипломатії підкреслив, що завдяки запровадженню відповідних механізмів три країни будуть у змозі реалізовувати цілі щодо розвитку Східного партнерства, ефективної боротьби з пандемією коронавірусу, підтримки європейських та євроатлантичних прагнень України, а також співпраці в рамках ініціативи Трьох морів.

"Ми плануємо також активно діяти в економічній сфері, вже зараз триває активна міжпарламентська співпраця, існує ЛитПолУкрбриг, який ми сьогодні відвідаємо. Це з'єднання є вдалим форматом співпраці на східному фланзі НАТО", – констатував Чапутович.

Польський міністр зауважив, що Люблінський трикутник не буде формалізованою інституцією, а неформальною платформою до регулярних зустрічей та обміну інформацією.

Він також висловив сподівання, що наступна тристороння зустріч відбудеться у Києві, де одним з основних питань буде спільна боротьба з російською дезінформацією.

Нагадаємо, що 28 липня у Польщі міністри закордонних справ України, Польщі та Литви заявили про створення "Люблінського трикутника" – нової платформи для політичного, економічного та соціального співробітництва.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: