fbpx
Сьогодні
11:25 27 Лип 2020

Зеленський вніс свої пропозиції до закону про держслужбу і чекає на підтримку парламенту

Фото: facebook.com/zelenskiy95

Володимир Зеленський повернув до Верховної Ради Закон «Про внесення змін до Закону України «Про державну службу» щодо кандидатського резерву» з власними пропозиціями.

Про це повідомив Офіс президента.

Зеленський підтримує відновлення конкурсів на зайняття посад державної служби. Водночас Президент наголошує на необхідності дотримання одного з принципів держслужби – принципу стабільності, зокрема й у роботі державних службовців, які обіймають посади держслужби категорії «А», та вважає за необхідне забезпечити для них гарантовану законом незалежність від змін політичного керівництва держави та державних органів.

У зв'язку з цим президент пропонує скасувати положення, якими встановлено, що суб'єкт призначення може ухвалити рішення про звільнення державного службовця категорії «А» з власної ініціативи, за поданням прем'єр-міністра України або відповідного міністра чи керівника центрального органу виконавчої влади протягом чотирьох місяців з дня призначення прем'єр-міністра України або відповідного міністра чи керівника центрального органу виконавчої влади.

Зеленський вважає вкрай важливим і нагальним компетентне посилення складу Комісії з питань вищого корпусу державної служби. Відповідно, пропонує включити до складу Комісії представників основних державних інституцій, які спроможні фахово надати оцінку особі, що претендує на зайняття посади державної служби категорії «А», щодо її професійної компетентності.

Президент пропонує народним депутатам підтримати положення, згідно з якими за рішенням суб'єкта призначення або керівника державної служби у відповідному органі особи, призначені на посади державної служби шляхом добору та укладення контракту на період дії карантину, у разі їхньої відповідності займаним посадам та виконання завдань з ключовими показниками ефективності та якості такого контракту можуть бути призначені на відповідні посади чи переведені на рівнозначні або нижчі вакантні посади в цьому органі без обов'язкового проведення конкурсу з урахуванням строковості призначення на відповідні посади державної служби.

У разі, якщо суб'єкт призначення або керівник держслужби вважають, що згадані особи не відповідають займаній посаді або ухвалено рішення про переведення їх на інші вакантні посади, на такі посади оголошується конкурс протягом двох тижнів після скасування карантину.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: