fbpx
Сьогодні
11:09 27 Лип 2020

Посол Туреччини розповів про майбутню мечеть у Києві: Вона принесе особливе доповнення красі міста

Посол Туреччини в Україні Ягмур Ахмет Гюльдере розповів, що обговорення дизайну мечеті, будівництво якої планується в Києві, триває, а питання місця її зведення в більшій мірі вирішене.

"Україна – це будинок для значної кількості мусульман, включаючи, звичайно, кримських татар. Особливо після 2014 року ми бачимо, що багато кримських татар були вимушені переїхати, і в Києві мешкає значна спільнота. До нас звернулися з проханням про співпрацю і допомогу Україні і її мусульманському співтовариству побудувати мечеть в Києві. Питання землі в більшій мірі вирішене. Обговорення дизайну зараз триває", – сказав Гюльдере в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна".

"У Києва дуже красивий пейзаж, це дуже гарне місто, і я абсолютно переконаний, що цей проект принесе особливе, унікальне доповнення красі Києва, його багатим контурам і вигляду", – підкреслив посол.

За його словами, мечеть планується побудувати в місці, розташованому в центрі Києва, а більше деталей з'явиться в найближчі місяці.

"Поки стоїть сфокусуватися на дизайні. Коли буде виконана ця робота, почнуться офіційні процедури затвердження і потім стане відомо, де вона буде. Але я можу сказати, що планується її побудувати в місці, розташованому в центрі Києва", – поінформував дипломат.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: