fbpx
Сьогодні
20:00 27 Лип 2020

ООН запускає платформу для підтримки соціальних інновацій щодо COVID-19

Для подолання довготривалих наслідків COVID-19 Регіональне бюро ПРООН у країнах Європи та Центральної Азії запускає платформу BOOST – регіональну програму для прискорення соціальних інновацій.

Вона підтримуватиме нові рішення у цифровій, економічній та медичній сферах, передає ua.undp.org.

«Пандемія COVID-19 – це безпрецедентний виклик. Хоча нам досі невідомі усі аспекти її впливу, але ми точно знаємо, що вона суттєво змінить ринок праці, економіку, врядування і охорону здоров'я, і вже негативно впливає на всі сфери розвитку. Наша нова платформа має на меті підтримати і максимально поширити ефективні локальні рішення», – сказав керівник Стамбульського регіонального хабу Регіонального бюро ПРООН у країнах Європи та Центральної Азії Ґерд Троґеманн.

Платформа BOOST працюватиме з низкою викликів, які стосуються різних аспектів розвитку, зокрема: цифровізації, економіки та благополуччя. У розробці до відповідних інноваційних рішень зможуть долучитися приватний сектор, науково-дослідні інститути, навчальні закладивищі та організації громадянського суспільства в країнах Європи та Центральної Азії. Учасники зможуть подати заявку на розробку рішення, яке стосуватиметься одного чи більше викликів, до початку вересня 2020 року.

ООН запускає в Україні платформу для підтримки соціальних інновацій щодо COVID-19

Команди-переможці матимуть доступ до мережі ПРООН, яка об'єднає однодумців, засновників інноваційних проєктів та експертів, і візьмуть участь в шестимісячному онлайн-інтенсиві, що має підготувати їх до впровадження своїх рішень. Програма включає як тренінги, так і індивідуальні консультації з менторами, серед яких будуть досвідчені представники бізнесу, спеціалісти з медичних, соціальних і цифрових технологій та лідери думок.

Платформа BOOST – це спільна ініціатива ПРООН, Міністерства фінансів Словаччини, Міністерства закордонних справ Республіки Польща та інших сторін. ПРООН та її партнери надалі підтримуватимуть ініціативи з поширення ефективних та сталих рішень у країнах Європи та Центральної Азії.

Докладніше про існуючі виклики та програму можна дізнатися на сайті.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: