Новини

Міністр юстиції назвав ціну найдорожчого сертифіката за платну камеру в СІЗО

Найдорожчий сертифікат за місяць перебування у платній камері СІЗО коштує 12 тисяч гривень, і це камери у Київському СІЗО.

Про це в ефірі програми «Сніданок з 1+1» під час відеоключення повідомив міністр юстиції України Денис Малюська.

«Послуга вже популярна, вже купляють. Як мінімум 4 сертифікати були придбані в перші години після запуску послуги, і вже 28 тисяч гривень у нас на рахунках. (Вартість сертифікату – ред.) залежить від міста, тому що там є опції (на сайті онлайн-будинку юстиції – ред.): можна обрати строк – день, тиждень, місяць і місце розташування слідчого ізолятора, і це коштує від 1000 до 12000 гривень. Київський СІЗО – це 12 тисяч гривень. До речі, 2 сертифікати придбані саме по 12 тисяч гривень. Це за місяць перебування», – поінформував Малюська.

За його словами, передбачити попит на подарункові сертифікати на користування послугами платних камер у українських слідчих ізоляторах неможливо.

«Ми прибрали необхідність вказувати точні дати перебування в СІЗО, а онлайн-оплата вже і так існувала. На пошту до вас приходить документ, оформлений візуально з фото платних камер в СІЗО. Скільки б ми не отримали за них – це будуть ті кошти, які ми заробимо, щоб навести лад в СІЗО і перестати утримувати людей там в жахливих умовах», – наголосив Малюська.

Відповідаючи на запитання, міністр уточнив, що він далекий від думки, що реальні чиновники будуть користуватися такими сертифікатами.

«Існують правила подальшої долі подарунків, які надходять чиновникам, і зокрема, частиною цього правила є те, що будь-які подарунки, від яких неможливо відмовитися, тому що він, наприклад, надійшов поштою, він передається роботодавцеві, тобто організації, де працює чиновник. Відповідно, жодних елементів корупції – за умови дотримання законодавства чиновниками – не відбудеться, з одного боку. З іншого – ми отримаємо кошти у якості благодійної допомоги і зможемо відремонтувати безоплатні камери у слідчих ізоляторах», – уточнив він.

24 липня Денис Малюська повідомив, що з п'ятниці Мін'юст пропонує нову послугу – подарункові сертифікати на користування послугами платних камер у українських слідчих ізоляторах.

Свіжі дописи

  • Новини

В Україні запрацювали ще майже 50 центрів життєстійкості: як працює це рішення

На всій території України з травня відкрилися ще 48 нових Центрів життєстійкості, які вже почали… Читати більше

Saturday May 4th, 2024
  • Новини

В ISW вважають, що дії російських військ на окупованій Луганщині можна вважати геноцидом

У лікарнях окупованої російськими військами Луганської області матерям погрожують відбирати новонароджених дітей, якщо жоден із… Читати більше

Saturday May 4th, 2024
  • Новини

Армія рф ще втратила майже 1300 своїх солдатів, а також 12 танків, 27 ББМ та 46 артсистем

Минулої доби, 3 травня, Сили оборони ліквідували ще понад 1250 загарбників, таким чином загальні втрати… Читати більше

Saturday May 4th, 2024
  • Новини

Генштаб: найгарячіше минулої доби було на Авдіївському напрямку, загалом на фронті відбулося 119 боєзіткнень

Минулої доби, 3 травня, найгарячіше було на Авдіївському та Бахмутському напрямку, там окупаційні війська 61… Читати більше

Saturday May 4th, 2024
  • Новини

Росія атакувала кілька областей країни 13 “Шахедами”: сили ППО знищили всі ворожі безпілотники

У ніч на 4 травня російські окупанти запустили над Харківською та Дніпропетровською областями 13 ударних… Читати більше

Saturday May 4th, 2024
  • Новини

Уночі по Харкову та Дніпропетровщині окупанти запустили БпЛА: є пошкодження, виникла пожежа

У ніч на 4 квітня російські загарбники з Білгородської області рф запустили у напрямку Харкова… Читати більше

Saturday May 4th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.