fbpx
Сьогодні
11:47 27 Лип 2020

КВУ назвав депутатів, які ігнорували голосування Ради в липні

Комітет виборців проаналізував участь депутатів парламентських фракцій і груп в голосуваннях Верховної Ради в липні 2020 року.

Антилідерами за участю в голосуваннях стали депутати «Опозиційної платформи За життя». За місяць депутати ОПЗЖ взяли участь лише в 53% голосувань. Тобто, пропустили кожне друге голосування Ради.

Серед депутатів ОПЗЖ, які майже не голосували в липні: Сергій Ларін (проголосував двічі, взяв участь 0,32% голосувань), Тарас Козак (0,32%), Вадим Рабінович (1%), Вадим Столар (1%), Юрій Бойко (3%), Сергій Льовочкін (4%), Юлія Льовочкіна (5%), Олександр Фельдман (8%), Ігор Абрамович (9%). Загалом дев'ять народних депутатів ОПЗЖ пропустили 90% голосувань Ради за місяць.
Також низькі показники участі в голосуваннях Ради у депутатів групи «За майбутнє». В середньому один депутат цієї політсили взяв участь в 61% голосувань.

Депутати ВО «Батьківщина» в середньому взяли участь в 71% голосувань, депутати «Голосу» – 72%.

Вищі результати в депутатів «Європейської солідарності» – 74% та групи «Довіра» – 75%.

Депутати «Слуги Народу» взяли участь в 85% голосувань Ради. Однак окремі депутати монобільшості все ж пропустили значну кількість голосувань. Зокрема, Олександр Дубінський взяв участь лише в 5% голосувань, Ігор Фріс – 11%, Анастасія Ляшенко – 29%, Сергій Нагорняк – 30%, Ольга Василевська-Смаглюк – 32%.

Як і в червні, у липні лише один народний депутат взяв участь в 100% голосувань Ради – О. Бакумов.

Всього в липні відбулося 634 голосування, що є найвищим показником в останні місяці. Серед іншого в липні народні депутати прийняли зміни до Виборчого кодексу, призначили чергові місцеві вибори, обрали нового голову Національного банку та змінили кількість районів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: