fbpx
Сьогодні
23:00 26 Лип 2020

У МВС розповіли, як Зеленський вирішив записати відео на вимогу терориста

Фото: ОПУ

Президент України Володимир Зеленський сам ухвалив рішення про переговори з "луцьким терористом".

Про це розповів в ефірі телеканалу "Україна 24" заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко.

"Телефонна розмова президента з терористом і публікація президентом невеликого запису, який потім був видалений, в даних конкретних обставинах були виправданими. Кожен теракт по-своєму унікальний.

У даній ситуації після встановлення інформації про цю людину (Кривоша – ред.) було вирішено, що краще з ним провести переговори. Розмова президента і розміщення відеозапису — це гідна ціна життя 13 заручників. Президент був у контакті й з головою СБУ, і з головою МВС, але рішення він ухвалював сам", — сказав він.

За словами Геращенка, Зеленський не погодився б на умови терористів, якби це суперечило інтересам країни.

"В цьому випадку, коли діяв терорист-одинак, який висловлював свою власну точку зору — це (участь президента – ред.) було виправдано. Якщо будуть терористи, які вимагатимуть виконання тих умов, які суперечитимуть інтересам держави Україна, то в такому випадку, думаю, президент не буде йти на такі згоди", — сказав він.

Нагадаємо, 22 липня Національна поліція посилила заходи із забезпечення публічної безпеки та порядку у дев'яти областях України та Києві для своєчасного реагування на криміногенну ситуацію, недопущення дестабілізації та запобігання терористичним проявам.

Це сталося після того, як 21 липня чоловік захопив заручників в автобусі у центрі Луцька.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: