fbpx
Сьогодні
12:50 26 Лип 2020

Пожежа в соборі Нанта: затриманий волонтер зізнався в підпалі

Фото Reuters

Біженець з Руанди, який працював волонтером у середньовічному кафедральному соборі Петра й Павла в місті Нанті (Франція), зізнався в підпалі.

Про це повідомляє телеканал BFM TV, посилаючись на адвоката обвинуваченого.

"Мій клієнт співпрацював зі слідством… Він гірко шкодує про факти, і зізнання стало для нього звільненням", – заявив захисник Квентін Шабер.

За його словами, обвинувачений "охоплений каяттям і вражений масштабом подій".

Як уточнив прокурор, чоловік зізнався, що вчинив підпали в трьох місцях: під великим органом, під малим органом і біля електрощита. Йому висунули звинувачення та відправили під варту.

Настоятель Нантського собору минулого тижня розповів, що волонтером був руандієць, який кілька років тому знайшов притулок у Франції.

"Я довіряю йому, як і всім співробітникам", – зазначав Юбер Шампенуа. Настоятель, за його самими словами, знав волонтера "чотири або п'ять років".

Нагадаємо, пожежа в середньовічному кафедральному соборі Петра й Павла сталася 18 липня. На місці загоряння працювали понад 100 пожежників, ближче до вечора його загасили.

Прокуратура Нанта одразу ж заявила, що причиною пожежі міг стати умисний підпал, за фактом загоряння розпочато кримінальну справу.

19 липня правоохоронці заявили про затримання 39-річного чоловіка, який за день до пожежі відповідав за закриття собору на ніч.

Собор Святих Петра й Павла – один з найбільших готичних соборів Франції. За висотою він лише на 6 м нижче за Собор Паризької Богоматері.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: