fbpx
Сьогодні
11:53 26 Лип 2020

Науковці у США знайшли спосіб переробляти один з найстійкіших видів пластику: що пропонують

Дослідники Масачусетського технологічного інституту (МІТ) знайшли спосіб виготовляти термореактивну пластмасу, котра піддається вторинній переробці.

Про це повідомляє сайт установи.

"Хіміки MIT розробили спосіб модифікування термореактивної пластмаси, що робить можливим її вторинну переробку, та водночас не завдає шкоди стійкості виробів до механічних пошкоджень", – йдеться у повідомленні.

Науковці МІТ запропонували на етапі виготовлення термореактивної пластмаси додавати до неї мономер з групи силілових ефірів, що рівномірно розподіляється по пластику. Від додавання силілових ефірів пластмаса не втрачає своїх фізичних властивостей: вироби з неї лишаються міцними та стійкими до нагрівання. Але згодом, коли виникає питання щодо вторинної переробки, зв'язки силілових ефірів основ чи окремих іонів можна розірвати, використовуючи кислоту. На практиці використана пластмаса перетворюється на порошок, що можна переробити й створити придатну до виробництва пластмасу.

Дослідники вважають, що їхнє відкриття також може стати в пригоді для створення інших термостійких матеріалів, більш придатних до вторинної переробки, наприклад гуми.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: