fbpx
Сьогодні
18:42 26 Лип 2020

Хомчак прокоментував перемир'я на Донбасі

Фото УНІАН

Заходи всеосяжного припинення вогню на Донбасі не позбавляють українських військовослужбовців права давати відповідь у разі порушення домовленостей противником. Збройні сили готові давати належну відсіч окупантам.

Про це заявив головнокомандувач Збройними силами України Руслан Хомчак.

За словами Хомчака, українські підрозділи мають право, в рамках норм міжнародного права та національного законодавства, давати відсіч противнику не лише у разі наступальних дій.

"Але й провокативних дій, проведення диверсійно-розвідувальних операцій та створення загрози життю і здоров'ю військовослужбовців, цивільного населення, пошкодження або знищення інфраструктури", – наголосив він.

Крім того, у Збройних силах створили додаткові резерви, які готові давати відсіч російсько-окупаційним військам у випадку порушення ними домовленостей.

"Другий день поспіль працюю в районі проведення операції Об'єднаних сил і задоволений ходом підготовки до повного та всеосяжного припинення вогню на лінії розмежування", – додав Хомчак.

Зазначимо, перемир'я на Донбасі має початися о 00:01 понеділка, 27 липня. Відповідні домовленості були досягнуті Тристоронньою контактною групою.

Раніше представник України в ТКГ заявив, що є шанс, що це перемир'я буде підтверджено у "нормандському" форматі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: