fbpx
Сьогодні
14:37 25 Лип 2020

У Києві попрощалися з волонтером Кучапіним, який допомагав безхатькам

У Лютеранській церкві святої Катерини у Києві відбулася поховальна церемонія волонтера й засновника громадської організації "Дім милосердя" Олексія Кучапіна.

Як повідомляє hromadske, останні слова говорили його друзі та пастори церкви, у якій служив Олексій. Зокрема, зачитали й зміст передсмертної записки, яку залишив волонтер.

«Ми не віримо, що Олексія вбила поліція, він помер сам. Його не вбивали. І нас не залякували. Це розхитування ситуації, ніби волонтерів убивають. Дружина Олена ознайомлюється з матеріалами справи. Наступного тижня має бути результат судово-медичної експертизи. Не вірте в решту інформації», — сказав пастор Максим, який знав і працював із Олексієм.

Інший пастор Ігор, який проводив церемонію прощання, зазначив, що йому невідомо до кінця, що насправді відбулося і як помер Олексій.

У Києві попрощалися з волонтером Кучапіним, який допомагав безхатькам

Фото: 5 канал

Як повідомляє 5 канал, родичі впевнені, що передсмертна записка — Кучапіна: почерк належить йому, те, про що у ній йдеться, часто обговорював останнім часом зі знайомими. У записці Олексій звертався до Бога і писав, що виріс на вулиці, загубив себе, але життя чоловіка змінилося «після зустрічі з Тобою».

23 липня на сторінці організації "Дім милосердя" з'явилося повідомлення від церковників і дружини Олексія. У ньому йшлося про довіру до слідства й офіційної версії поліції, що смерть не була спричинена вбивством.

Дорогі наші партнери і друзі!Ми дуже вдячні всім, хто доклав зусиль, розповсюджуючи інформацію про ситуацію з Олексієм…

Posted by Дім Милосердя Київ on Thursday, July 23, 2020

Напередодні, 24 липня, біля Міністерства внутрішніх справ у Києві провели акцію протесту проти замовчування розслідування загибелі волонтера Олексія Кучапіна, а на Південному вокзалі відбувся вечір прощання з волонтером.

Нагадаємо, що чоловік 16 липня сказав рідним, що їде до Дніпра, і після цього перестав виходити на зв'язок. 19 липня до поліції подзвонила його дружина. Тіло померлого знайшли у Києві 21 липня.

Друзі Кучапіна не повірили у природню смерть і навідалися до будинку, де знайшли його тіло. Біля смітника вони побачили закривавлений диван, який раніше стояв у тій квартирі.

Після того, як фото залитого кров'ю дивану оприлюднили в соцмережах, поліція розкрила більше деталей обставин смерті волонтера. За даними поліцейських, квартира була зачинена з середини, а серед речей померлого вилучили 11 таблеток білого кольору та записку.

Знайомі волонтера заявляють, що правоохоронці навмисно затягують процес упізнання тіла, аби знищити будь-які докази його вбивства.

Після скандалу, що спалахнув на тлі звинувачень у спробі зам'яти злочин, у МВС заявили, що розслідують цю справу за статтею 115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: