fbpx
Сьогодні
22:46 25 Лип 2020

Екс-голова СБУ прокоментував участь Зеленського у розв’язці в Луцьку

Екс-голова СБУ Ігор Смешко розповів, чи мав президент Володимир Зеленський вести прямі переговори та виконувати умови терориста Максима Кривоша, який 21 липня захопив автобус із людьми у Луцьку.

Про це він сказав в ефірі телеканалу «Україна 24».

«Втручання президента було вимушеним, це виняток з правил. І вимушений чому? Тому що вся правоохоронна система в тих обставинах зробила свою роботу, але вся система… боротьба з тероризмом, вибачте, це стаття СБУ – профільна її стаття. При чому тут були елементи політичного тероризму», – зазначив екс-силовик.

За його словами, повинна бути система: це і поліція, і СБУ, і розвідувальні органи, радіорозвідка, радіоконтррозвідка – все зав'язане в один кулак.

«І антитерористичний центр під час війни повинен працювати 24 години на добу. А далі протокол. Тому президент спрацював в умовах непрацюючої системи. І те, що він зробив – хвала йому, що він зробив. Він рятував життя людей, але після цього президенту треба замислитися. У нього є апарат РНБО, який відповідає за координацію і контроль роботи всіх органів. Він повинен розібратися, а де ж у нас працююча система, яка повинна без президента автоматично реагувати в таких ситуаціях. Виявилось, що тільки поліція працює на цьому напрямку», – заявив Смешко.

Вранці 21 липня у Луцьку озброєний чоловік захопив рейсовий автобус із 13 пасажирами. Підозрюваний – Максим Кривош, двічі судимий, відсидів загалом 10 років за тяжкі злочини.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: