fbpx
Сьогодні
14:53 24 Лип 2020

З 27 липня АМПУ контролюватиме операцію з підняття танкера Delfi в Одесі, - міністр

ДП "Адміністрація морських портів України" з 27 липня контролюватиме операцію з підняття танкера Delfi в акваторії Одеського порту.

Про це повідомив міністр інфраструктури Владислав Криклій у Facebook.

"З 27 липня операція переходить під контроль АМПУ, але не чекаючи цієї дати, ми вже погодили з очільником ОДА в Одеській області Максимом Куцим провести у неділю комісію з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайної ситуації, визначити подію техногенною катастрофою, щоб дати можливість АМПУ рухатись за пришвидшеною процедурою і не втрачати час на бюрократичні процедури", – написав Криклій.

Він додав, що зі зміною виконавця зміниться і підхід – "всі налаштовані швидко прибрати цей металевий брухт з міського пляжу".

Одеська філія ДП "Адміністрація морських портів України" повідомила про проведення тендера на Prozorro на надання послуг із витягнення танкера Delfi з акваторії Одеського морського порту.

"Про проведення тендеру у жовтні, як почали писати окремі ЗМІ, навіть думка не допускається. АМПУ оголосили стандартну процедуру виходячи з діючих норм законодавства, але вже з неділі отримають всі необхідні інструменти для скорочених процедур", – додав міністр.

Також Криклій повідомляв, що в четвер, 23 липня, навколо аварійного танкера Delfi встановили додаткову лінію бонового загородження, щоб не допустити забруднення акваторії порту нафтопродуктами.

 

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: