fbpx
Сьогодні
16:05 24 Лип 2020

У Харкові заарештували ймовірного спільника луцького терориста

Суд у Харкові взяв під варту Дмитра Михайленка – ймовірного спільника луцького терориста Максима Кривоша. 

Відповідне рішення озвучив головуючий суддя.

Згідно з рішенням суду, підозрюваного заарештовано до 18 вересня. На рішення слідчого судді може бути подано апеляцію.

Михайленко зможе вийти під заставу в розмірі 175 тисяч гривень.

За незаконне поводження зі зброєю та боєприпасами підозрюваному загрожує від 3 до 7 років позбавлення волі.

Нагадаємо, після того, як Кривош здався правоохоронцям, Арсен Аваков заявив про затримання його ймовірного спільника в Харкові; за його словами, між ними були нібито ділові контакти.

Під час обшуку в Михайленка вилучили зброю, яке він нібито пересилав покупцям поштою, в тому числі і до Луцька. Його підозрюють у незаконному зберіганні зброї.

Сам Кривош заперечував, що мав спільників.

Відповідаючи на запитання журналістів після оголошення ухвали, Михайленко заявив, що має намір внести заставу.

Як повідомлялося, слідчий Дмитро Дорошенко просив суд визначити запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави.

За даними слідства, Михайленко відправляв посилку Кривошу за декілька днів до того, як той захопив заручників, а граната, вилучена у Кривоша була аналогічна до тієї, яку вилучили під час обшуку у Михайленка.

Адвокат Андрій Костяний, у свою чергу, стверджує, що в посилці, відправленій його підзахисним, були три старовинні колекційні монети, а не зброя. Михайленко заперечує, що незаконно продавав зброю та боєприпаси, але визнає себе винним в незаконному зберіганні. Він також заявив, що не є спільником "луцького терориста". Підозрюваний та його адвокат просили обрати запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.

Як повідомлялося, Михайленка затримали в ніч проти 22 липня. У нього вдома знайшли зброю та боєприпаси (три пістолети, шість гранат, 67 патронів калібру 7,62, 33 патрони калібру 7,65, 122 патрони калібру 12/70, рушницю Cobalt). Частина з них була зареєстрована, частина – ні. Михайленку оголошено про підозру за ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю та боєприпасами) КК України.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: