fbpx
Сьогодні
16:33 24 Лип 2020

Смерть волонтера Кучапіна: з'явився важливий свідок, правоохоронці перевірять усі версії загибелі

Під час огляду місця смерті в Києві керівника "Будинку милосердя" Олексія Кучапіна фактів, які відразу б вказали на насильницьку смерть, виявлено не було.

Про це повідомив заступник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко.

"Провадження зареєстровано за ст. 115 Кримінального кодексу (умисне вбивство). Провадження саме за цією статтею реєструється завжди, коли знаходять тіло людини і якщо є підозра, що смерть настала з якихось негативних обставин. Проте під час огляду місця загибелі Олексія Кучапіна фактів, які відразу б вказали на насильницький характер смерті, виявлено не було.

Але правоохоронці ретельно перевірять усі можливі версії його загибелі", – зазначив Геращенко, передає прес-служба МВС.

Під час огляду квартири правоохоронці, окрім документів та особистих речей померлого, на столі виявили передсмертну записку. «Всі речові докази направлені на проведення відповідних експертиз, зокрема, гістологічної, хімічної, фармакологічної, графологічна та психологічної. Оглянувши квартиру, поліцейські встановили, що обстановка всередині не була порушена, двері без пошкоджень», – сказав Геращенко.

Крім того, поліція наголосила, що плями на меблях, про які раніше писали в ЗМІ, з'явилися внаслідок природного процесу розкладання людського тіла, оскільки чоловік пролежав мертвим у приміщенні щонайменше п'ять діб за температури близько 25 градусів за Цельсієм.

В МВС додали, що правоохоронці відшукали свідка, з яким спілкувався загиблий перед смертю. Свідок надав важливі покази для слідства.

Як повідомлялося, про зникнення 39-річного чоловіка 19 липня повідомила його дружина. За її словами, чоловік 16 липня поїхав машиною до міста Дніпра і відтоді на зв'язок не виходив.

У рамках розслідування кримінального провадження, відкритого за ч. 1 ст. 115 (умисне вбивство) КК України поліцейські почали встановлювати місцезнаходження зниклого. Правоохоронці виявили його тіло 21 липня в орендованій квартирі в Дніпровському районі столиці.

Встановлено, що цю квартиру померлий орендував 15 липня. Власник попередив, що днями прийде майстер, щоб встановити кондиціонер. Проте потім орендар на зв'язок не виходив і дверей не відчиняв. Після цього власник намагався потрапити у квартиру, проте з внутрішнього боку дверей були вставлені ключі.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: