fbpx
Сьогодні
13:42 24 Лип 2020

Поліція повідомила про підозру ексдиректору підприємства "Укроборонпрому": в чому справа

Слідчі Нацполіції повідомили про підозру колишньому директору підприємства концерну "Укроборонпром", який через несвоєчасну оплату укладеного із західними партнерами контракту у 2017 році завдав державі збитків у розмірі майже 5 млн грн.

"Наразі слідчі поліції повідомили фігуранту про підозру за ч. 2 ст. 367 (службова недбалість, що спричинила тяжкі наслідки) Кримінального кодексу України. Йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до п'яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років", – повідомляє прес-служба Нацполіції України.

Правоохоронці встановили, що чиновник порушив низку нормативно-правових актів і зірвав постачання стрілецької зброї для військовослужбовців Міністерства оборони України.

Одне з підприємств, яке входить до складу концерну "Укроборонпром", отримало фінансування від Міноборони на закупівлю у закордонних партнерів партії стрілецького озброєння. Директор підприємства, який тоді перебував на посаді, уклав додаткову угоду з постачання зброї для військовослужбовців. Про свої дії чиновник керівництву Міноборони й "Укроборонпрому" не повідомив.

Внаслідок збільшення суми авансового платежу оплату за зброю не було здійснено вчасно. Тому службова недбалість фігуранта призвела до невиконання державного оборонного замовлення на закупівлю озброєння для потреб військових. Окрім того, за невиконання умов і термінів контракту держпідприємству довелося сплатити штрафні санкції в сумі 5 млн грн.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: