fbpx
Сьогодні
15:58 24 Лип 2020

МЗС розробило "Стратегію деокупації Криму" і готує платформу, присвячену питанням півострова

Міністерство закордонних справ України розробило документ "Стратегія деокупації Криму", однак наразі він не публічний, і є частиною великої стратегії деокупації півострова.

Про це заявила перший заступник міністра закордонних справ України Еміне Джапарова.

"Стратегічно, ми розробили документ "Стратегія деокупації Криму". Він не є публічним на сьогодні, тому що ми вважаємо, що в таких питаннях мають бути документи ширшого масштабу, і це лише частина великої стратегії деокупації, і ми сподіваємося, що рано чи пізно Україна на різних рівнях зможе її представити", – сказала вона в ефірі "Насправді: Крим" на телеканалі "Дім".

За словами заступника міністра, зусилля МЗС будуть спрямовані на створення формалізованого майданчика, присвяченого Криму.

"Якщо ми говоримо про цю платформу, її завдання насамперед формалізувати, систематизувати постійний діалог і координацію міжнародних зусиль на найвищому політичному рівні.

У нас на сьогодні готова концепція цієї платформи, вона наразі проходить деякі стадії внутрішніх обговорень. Однозначно, ця стратегія має бути узгоджена з президентом України, і з його подачі ця концепція платформи буде реалізована", – пояснила Джапарова.

Вона додала, що щойно концепція платформи буде узгоджена, розпочнеться масштабніше, ширше поле політичних консультацій із партнерами України.

"Тому що без участі партнерів ця платформа не здійсниться", – наголосила заступник глави МЗС.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: