fbpx
Сьогодні
23:50 24 Лип 2020

"Його поховають і ми більше не дізнаємося правди": активіст заявив, що, ймовірно, сім’я померлого волонтера Купачіна пішла на угоду з поліцією

На місці постійного збору та роздачі їжі безхатькам на Південному вокзалі Києва зібралося до двох сотень людей, щоб вшанувати пам'ять померлого активіста та волонтера Олексія Кучапіна.

Прийшли ті, кому допомагав Олексій, а також волонтери, з якими він співпрацював, передає Громадське.

«Якби не він, ми б не вижили під час карантину», — сказав один з бездомних.

Священник і модератор сторінки в Інстаграмі bezdomnie.ua Захарія Керстюк, який писав про зникнення Олексія й хід розслідування, розповів, що, ймовірно, сім'я померлого волонтера пішла на угоду з поліцією, тому що їм, як і йому, погрожували впливові люди. Він відмовився повідомляти, хто саме ці люди, але каже, що за видалення постів з Фейсбуку про смерть Олексія йому пропонували гроші.

Керстюк не вірить у версію слідства і каже, що Олексія могли вбити за його діяльність, а також він нібито бачив записку, яку залишив Олексій.

«Я готовий був провести своє розслідування. Залучити до цього незалежних експертів з закордону. Але рідні відмовилися від адвоката, вони погодилися на версію слідства і сказали, що не знають мене. Але мене ніхто не знає. Я давно анонімно допомагаю бездомним і зараз вперше вийшов з тіні. Але завтра все завершиться, Олексія поховають, і ми більше не дізнаємося правди», — каже Керстюк і додає, що не всі рідні Олексія погоджуються з офіційною версією поліції.

Это будет мой последний текст, в этой пагубной для всех нас истории.И так, в том самый момент, когда мы уже с Вами…

Posted by Захария Керстюк on Friday, July 24, 2020

Нагадаємо, що чоловік 16 липня сказав рідним, що їде до Дніпра, і після цього перестав виходити на зв'язок. 19 липня до поліції подзвонила його дружина. Тіло померлого знайшли у Києві 21 липня.

Поліція під час розслідування смерті активіста Олексія Кучапіна у Києві знайшла записку та пігулки. 

Пізніше стало відомо, що поліція розслідує смерть волонтера Кучапіна як умисне вбивство.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: