fbpx
Сьогодні
11:09 24 Лип 2020

Депутати "СН" пропонують ввести штрафи за пропаганду гомосексуалізму і трансгендеризму

Народні депутати з фракції "Слуга народу" Георгій Мазурашу та Олена Лис пропонують ввести адміністративну відповідальність за пропаганду гомосексуалізму і трансгендеризму в Україні.

Відповідний законопроект №3917 зареєстровано в парламенті.

Автори законопроекту пропонують внести зміни до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо відповідальності за пропаганду гомосексуалізму і трансгендеризму. Законопроект пропонує розширити Кодекс новою статтею "Пропаганда гомосексуалізму чи трансгендеризму, що може негативно вплинути на фізичне або психічне здоров'я, моральний або духовний стан і розвиток людини".

Депутати пропонують штрафувати громадян за пропаганду гомосексуалізму або трансгендеризму в розмірі однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, а юридичних осіб – у розмірі трьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Згідно із законопроектом, публічна пропаганда гомосексуалізму або трансгендеризму, яка виражається в публічній демонстрації способу життя осіб, що мають одностатеві сексуальні відносини або ідентифікують себе зі статтю, протилежною їхній біологічній орієнтації та поведінці, тягне за собою накладення штрафу в розмірі п'яти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Як наголошується в пояснювальній записці до законопроекту, його мета – посилення охорони сім'ї, дитинства, материнства та батьківства на законодавчому рівні.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: