fbpx
Сьогодні
09:49 24 Лип 2020

Біля затонулого танкера в Одесі встановили додаткову лінію бонового загородження, - міністр

Черговий витік нафтопродуктів із затонулого танкера «Делфі» стався 23 липня через ослаблення кріплення бонового загородження. У відповідь Адміністрація морських портів встановила навколо судна додаткову лінію бонів.

Про це повідомив міністр інфраструктури України Владислав Криклій.

«Частина бонового загородження втратила натяг і занурилася в воду, що і призвело до витікання залишків нафтопродуктів і забруднення поверхневих вод», – повідомив міністр.

За його словами, АМПУ встановила додаткове бонове загородження, щоб закрити вхід з боку моря і не допустити поширення забруднення акваторії порту.

"Також плануємо встановити скімер (очищувач) та додаткову лінію бонового загородження перед викренуванням, щоб залишки нафтопродуктів не потрапили за межі бонів на пляж "Дельфін"" – додав міністр.

Нагадаємо, завтра судновласник зробить ще одну спробу ліквідувати наслідки аварії корабля і поставити судно на рівний кіль. За словами Криклія, ця спроба буде останньою.

«Якщо вона буде невдалою, вони передадуть нам право почати роботи силами АМПУ і це вже буде наша відповідальність», – написав Криклій, додавши, що в неділю і понеділок збирається приїхати в Одесу.

Нагадаємо, танкер «Делфі» зазнав аварії біля одеського пляжу 22 листопада 2019 року. Судно обіцяли прибрати до початку курортного сезону, але воно все ще на місці. Судновласник з початку липня почав підготовку до підйому «Делфі» за допомогою надувних балонів. Термін проведення цих робіт закінчився 20 липня.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: