fbpx
Сьогодні
12:16 23 Лип 2020

Зеленський на Донбасі подякував президентці Швейцарії за гумдопомогу для очистки води

Фото ОПУ

Президент України Володимир Зеленський та президент Швейцарської Конфедерації Симонетта Соммаруга під час поїздки до Донецької та Луганської областей відвідали підприємство "Вода Донбасу".

Про це повідомляє пресслужба Офісу президента України і трансляція спільного брифінгу Зеленського та  Соммаруга

Зеленський зазначив, що гуманітарна допомога від Швейцарії, "десятки тисяч тон" реагентів для очистки води Донбасу допомогли попередити гуманітарну катастрофу на Донеччині – і підтвердити турботою про українців на окупованій землі, що "Донбас і Крим – це Україна".

Президент України сказав, що "Вода Донбасу" забезпечує питною водою близько 4 млн людей. Але через війну цей процес був ускладнений.

Він зазначив, що новою програмою співпраці Швейцарії з Україною на наступні 3 роки у 2020 році на воду для сходу України виділено 1,4 млн швейцарських франків.

Зеленський: "Сьогодні ми з мадам президентом зустрічаємо гуманітарний вантаж зі Швейцарської Конфедерації. Це ще 17 вантажівок: 15 із них привезли хімікати та реагенти, одна доставить засоби особистого захисту до центральної лікарні Слов'янська, ще одна – гідролізні апарати для очищення води у Волноваху та Маріуполь".

Зеленський подякував Швейцарії за допомогу.

гумдопомога швейцарії

Президентка Швейцарії зазначила, що для Донбасу вже передано 300 тон допомоги для очищення води та прилади для очищення води, але це – не остання допомога.

У вересні Швейцарія планує надати наступну гуманітарну допомогу.

На Донеччині Володимир Зеленський та Симонетта Соммаруга планують зустрітися з представниками місій СММ ОБСЄ, Міжнародного комітету Червоного хреста, системи ООН в Україні та керівництвом Донецької обласної державної адміністрації.

На Луганщині президенти України та Швейцарської Конфедерації ознайомляться з реалізацією програми "Велике будівництво".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: