fbpx
Сьогодні
10:06 23 Лип 2020

Очільник Нацбанку Шевченко вперше зустрівся з МВФ

Голова Національного банку Кирило Шевченко провів першу зустріч із представниками Міжнародного валютного фонду і пообіцяв, що НБУ виконає всі зобов'язання, взяті в рамках меморандуму.

Про це повідомляє пресслужба Нацбанку.

На зустрічі були присутні голова місії МВФ в Україні Іванна Владкова Голлар, постійний представник МВФ Йоста Люнгман і заступник виконавчого директора МВФ Владислав Рашкован.

"МВФ був, є і буде ключовим стратегічним партнером України в цілому і Національного банку зокрема. Тому повне і успішне виконання програми співпраці з МВФ є моїм пріоритетом.

Можу запевнити, що всі зобов'язання, які Національний банк взяв на себе по Меморандуму про економічну та фінансову політику, будуть виконані повністю і в строк ", – заявив Шевченко.

Він підкреслив, що відповідно до меморандуму НБУ зосередиться на зниженні обсягу непрацюючих кредитів, пожвавленні кредитування та відновленні економіки. Він також запевнив представників МВФ в незалежності Нацбанку.

"Сторони обговорили також поточний стан співпраці в рамках Меморандуму між Україною і МВФ та обмінялися поглядами щодо викликів, які стоять перед українською та світовою фінансовою системою в контексті коронакризи", – йдеться в повідомленні.

Рубрика:
Економіка

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: