fbpx
Сьогодні
14:52 23 Лип 2020

Чоловік, який взяв заручника в Полтаві, не їде до Києва: його вимоги не будуть виконувати

Фото: Суспільне Полтава

Голова Полтавської ОДА Олег Синєгубов заявляє про неможливість виконання вимог, які висунув чоловік, який захопив у заручники начальника управління карного розшуку ГУ Нацполіції Полтавської області, і допускає силовий сценарій розв'язання ситуації.

"Вимоги, звісно, нічого не мають спільного з дійсністю. Тому що він хоче просто напросто уникнути кримінальної відповідальності, що неможливо. І нині тривають із ним активні переговори, щоб змусити його здатися. Але правоохоронці, органи Національної поліції також готові й до силового сценарію вирішення цього конфлікту", – заявив Синєгубов в ефірі телеканалу "НАШ".

Він також зазначив, що ситуацію у Полтаві не можна порівнювати із захопленням заручників у Луцьку 21 липня, "оскільки в Полтаві була спецоперація із затримання зловмисника цільова, у нього виявилася граната і тому ми маємо таку історію".

Синєгубов також спростував повідомлення, які з'явилися у ЗМІ, що наразі зловмисник із заручником прямують до Києва, наголосивши, що йому дали можливість залишити Полтаву спеціально для того, щоб вивести його з місця масового скупчення людей.

"Головним було завдання, щоб вивести цю людину з громадського місця, щоб в разі найгіршого сценарію не постраждали люди. Це вдалося зробити. Було надано автомобіль на вимогу зловмисника. Нині вони переміщаються районом області й спецоперація з вирішення цієї ситуації, відповідно, триває", – сказав він.

За словами Синєгубова, "ніхто не рухається у бік Києва, ніхто не дозволить рухатися в місця перебування людей".

За інформацією місцевих ЗМІ, автомобіль зі зловмисником і заручником наразі переміщається сільськими дорогами Решетилівського району Полтавської області.

Як поінформував Антон Геращенко у Facebook, зловмисник, якого звати Роман Скрипник, був раніше судимий.

"Бажання зловмисника, яке спонукало його захопити заручника і погрожувати вибухом гранати, – небажання потрапити надовго за грати. Але схоже, що термін позбавлення волі після цих дій буде набагато більшим", – прокоментував заступник голови МВС дії і мотиви зловмисника.

Машину, в якій перебуває підозрюваний і заручник, супроводжує поліція і спецпідрозділи.

"Стратегія дій поліції – переговори, переговори і ще раз переговори", – наголосив Геращенко.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: