fbpx
Сьогодні
16:21 22 Лип 2020

Затонулий танкер в Одесі: Шмигаль доручив Криклію взяти питання під особистий контроль

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль в ході засідання Кабінету міністрів в середу доручив міністру інфраструктури Владиславу Криклій взяти питання підняття затонулого танкера Delfi під особистий контроль.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Історія із затонулим судном Delfi затягнута і тривають чи маніпуляції, то чи нездатність до рішення цієї проблеми з боку власника і місцевих органів влади. Я прошу взяти це питання на особистий контроль", – заявив Шмигаль.

У свою чергу Криклій повідомив, що на цьому тижні була спроба підняти танкер, але вона виявилася невдалою – при її здійсненні порвалися троси.

"До кінця цього тижня у них буде ще одна спроба, після чого з судновласником говорили, що вони будуть відмовлятися від прав на судно, і тоді всю операцію вже буде повністю координувати Адміністрація морських портів України і тоді ми зможемо незалежно від судновласника працювати з ситуацією", – заявив Криклій.

Шмигаль також доручив міністру інфраструктури відпрацювати питання затонулого танкера спільно з АМПУ і, при необхідності, з облдержадміністрацією, щоб була можливість розблокувати нормальний режим судноплавства і ліквідувати загрозу екологічної ситуації в регіоні.

Раніше повідомлялося, що із затонулого біля узбережжя Одеси танкера почало виливатися паливо.

Нагадаємо, через погані погодні умови, відсутність палива, електроживлення та незадовільну експлуатацію судно ще у листопаді 2019 року знесло вітром до акваторії Одеського порту.

Екіпаж танкеру, який перекинувся під Одесою, врятований.

Також ми запитали у експерта докладно, у чому екологічна загроза аварії танкера під Одесою та що робити.

 

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: