fbpx
Сьогодні
22:34 22 Лип 2020

В ОАСК заявили, що не можуть передати своїм суддям виклик на допит в НАБУ

В Окружному адміністративному суді Києва (ОАСК) заявили, що не можуть передати вісьмом своїм суддям повістки на допит в НАБУ, бо ті зараз у відпустках.

Про це повідомили на сайті суду.

В ОАСК розповіли, що 20 липня до канцелярії суду надійшли з НАБУ повістки про виклик на допит глави суду Павла Вовка та ще семи суддів. Але канцелярія не може передати їм виклики, бо судді перебувають у планових щорічних відпустках. Зокрема, Вовк буде у відпустці до 31 липня, а його заступник Євген Аблов — до 19 серпня.

При цьому, в ОАСК заявляють про тиск на суддів і порушення конституційного права на відпочинок.

«Вимоги КПК щодо завчасного та належного повідомлення про виклик в даному випадку не дотримані. При цьому виклики здійснено одночасно на декілька днів поспіль, що може свідчити про намагання тиску на суддів […] Здійснення викликів суддів під час перебування їх у чергових відпустках є порушенням конституційного права громадян на відпочинок», — наголосили у суді.

17 липня детективи НАБУ здійснили санкціоновані обшуки в приміщеннях Окружного адмінсуду міста Києва та Державної судової адміністрації.

У НАБУ уточнили, що голова ОАСК Павло Вовк, його заступник і ще 5 суддів цього суду, а також голова ДСА Зеновій Холоднюк діяли у межах злочинної організації на чолі з головою ОАСК, яка мала на меті захоплення держвлади шляхом встановлення контролю над ВККСУ і ВРП.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: