fbpx
Сьогодні
18:05 22 Лип 2020

У "Слузі народу" заявили, що електричні мережі в Україні на сьогодні зношені на 80%

Електричні мережі в Україні на сьогодні зношені на 80% – це показник на рівні найбідніших африканських країн.

Про це в ефірі телеканалу "Україна 24" розповіла народна депутатка від партії "Слуга народу" Людмила Буймістер, коментуючи необхідність запровадження в Україні RАВ-тарифів на електроенергію.

"Сьогодні немає грошей для того, щоб інвестувати у відновлення електричних мереж по всій країні. Зношеність мереж у нас становить близько 80%. В такій ситуації всі показники, за якими оцінюється якість мереж, наразі знаходяться не те що на найнижчому рівні в Європі, а наближаються до найбідніших країн Африки, на жаль", – заявила "слуга народу".

Як наголосила Буймістер, в Україні "сьогодні потрібно прийняти європейський підхід для формування тарифів на розподіл електроенергії".

"Цей тариф дасть можливість нашим обленерго залучати кошти на інвестиції і в побудову нових мереж, на запровадження нових енергозберігаючих технологій, на те, аби ми не платили за ті втрати в мережі, які становлять до 30% в деяких регіонах нашої країни", – пояснила нардеп.

RАВ-тарифи — це тарифи, в яких певна частка прибутку йде на оновлення інфраструктури. Вона буде встановлена в залежності від вартості активів розподільної компанії. За задумом НКРЕКП, такі тарифи повинні заохочувати власників обленерго оновлювати інфраструктуру, звідси інша їхня назва — стимулюючі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: