fbpx
Сьогодні
22:01 22 Лип 2020

У Росії заявили, що Україна погодила заходи по припиненню вогню на Донбасі, але "суперечить мінським угодам" через вибори

Представник Російської Федерації в Тристоронньої контактної групи (ТКГ) по врегулюванню ситуації на Донбасі Борис Гризлов заявив, що представники Україна, "ЛНР" і "ДНР" нібито погодили заходи по припиненню вогню на сході країни. Він також висловив задоволення у зв'язку з домовленостями.

Про це повідомляє РБК-Україна.

За його словами, заходи щодо забезпечення режиму припинення вогню повинні вступити в силу в понеділок, 27 липня.

При цьому він зазначив, що нібито завдяки втручанню в роботу ТКГ заступник голови адміністрації президента Росії Дмитра Козака вдалося прийняти конкретні заходи для дотримання режиму припинення вогню.

Також, Гризлов заявив, що постанова Верховної Ради про проведення місцевих виборів 25 жовтня суперечить мінським угодам.

Нібито, в документі є умови, які йдуть у розріз із домовленостям.

Він заявив, що обговорення будь-яких питань у політичній, економічній та гуманітарній сферах "в умовах, коли найвищий законодавчий орган України прийняв рішення, що виключають врегулювання конфлікту на основі мінських угод, позбавлені всякого сенсу".

"Мова йде про постанову Верховної ради від 15 червня про проведення місцевих виборів, в якому в якості умов проведення виборів на Донбасі висунуті умови, що прямо суперечать мінськими угодами", – додав Гризлов.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: