fbpx
Сьогодні
21:21 22 Лип 2020

Новий глава екоінспекції заявив, що найближчим часом відомство перевірить "АрселорМіттал"

Новий глава Державної екологічної інспекції Андрій Мальований розповів, що після повені у західних областях доручив посилити перевірки незаконної вирубки лісів.

Про це він повідомив в інтерв'ю «Бабелю».

Мальований називає два пріоритетних питання – перевірки лісгоспів та стихійні сміттєзвалища. За його словами, за перших пів року за вирубку лісів екоінспекція нарахувала 135 млн грн штрафів.

«Близько трьох тижнів тому я випустив окреме доручення про посилення нагляду і оперативних перевірок незаконної вирубки лісів. Перевірки лісгоспів — одне з пріоритетних питань. Друге — стихійні сміттєзвалища. На жаль, сьогодні існує мораторій на планові перевірки. А на позапланові [перевірки] ми можемо заходити тільки за скаргою фізосіб — такий закон», — каже глава відомства.

Мальований також розповів і про проблему забруднення Тиси та інших річок. За його словами, щоб вирішити її, потрібно будувати сортувальні станції та збільшувати штрафи за засмічення.

«Під час повеней сміттєзвалища в прибережних смугах піднімаються і потрапляють у Тису, Прут і ще кілька річок. Щоб вирішити це питання, потрібний комплексний підхід, починаючи із законодавчої бази, закону про відходи, стимулювання бізнесу. Треба будувати сортувальні станції і посилювати відповідальність: штраф за засмічення одного квадратного метра нині становить вісім гривень», — розповів Мальований.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: