fbpx
Сьогодні
18:00 21 Лип 2020

У Мінрегіоні розповіли про аварійний стан водопровідних мереж

Фото facebook.com/kievavtodor

Керівниця офісу реформ Міністерства розвитку громад та територій Юлія Перчук розповіла про стан водопровідних мереж в Україні та як його покращити.

Про це передає «Україна 24».

«33% всіх водопровідних мереж в Україні старі або перебувають в аварійному стані. Це третина. Скільки можуть тривати відновлювальні роботи, щоб фізично замінити ці труби? А після заміни труб мають бути різні гідравлічні роботи. Тому проблема набагато глибша», – зазначила чиновниця.

За її словами, така критична ситуація викликана з одного боку заборгованістю споживачів за надані послуги, а також тим, що тариф низький і не покриває видатки на необхідні заміни, яких потребують водопровідні мережі.

«Зараз ми це все споживаємо. Звичайно, добре, якщо ми говоримо про Київ, де є такі сучасні додатки, як KyivSmartCity, де ми можемо подивитися… Але, за великим рахунком, від того, що я знаю, що у мене через два дні відключать воду, мені легше не стане. Тому ми можемо покращити ситуацію, лише покращивши безпосередньо стан підприємств, регулярно сплачуючи за свої спожиті послуги», – наголосила Перчук.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: