fbpx
Сьогодні
16:42 21 Лип 2020

Рада ухвалила в цілому законопроєкт щодо підтримки відео- та кіновиробництва

Верховна Рада ухвалила в цілому законопроєкт №3060 щодо підтримки та підвищення міжнародної конкурентоспроможності галузі відео- та кіновиробництва.

Про це повідомила заступниця голови фракції "Слуга народу" Євгенія Кравчук.

"Ухвалили в цілому законопроєкт №3060 щодо підтримки та підвищення міжнародної конкурентоспроможності галузі відео- та кіновиробництва.🎬

Останні роки величезна кількість справжніх шедеврів реклами знімалася в Україні. Так, рідні місця можемо побачити у роликах Apple, BMW, Nissan, Sony, Motorola, Lacoste, Diesel, Lee Coper та інших.
Законопроєктом №3060 ми підтримуємо українських експортерів, які на замовлення зарубіжних компаній знімають в Україні кліпи, рекламу, іншу кіно- та відеопродукцію", – каже вона.

Кравчук нагадала, що у вересні минулого року парламент вже ухвалив закон для повернення частини кваліфікованих витрат, здійснених іноземним суб'єктом кінематографії при виробництві фільмів в Україні.

Передбачено повернення державою 25% вартості фільмів іноземним кінематографістам, які знімають в Україні.

"Цим самим плануємо залучити іноземних продюсерів для зйомок у нашій країні. НВО та Netflix мають знімати свої проєкти у нас. Локацій для цього в Україні більш ніж достатньо🌲🏔🏰

Сьогодні ми зробили ще один крок на підтримку креативних індустрій! Саме розвиток культури є важливою складовою державності. Творімо справжнє мистецтво в Україні разом🙏🏻", – резюмує Кравчук.

Нагадаємо, Верховна Рада ухвалила першому читанні законопроект № 2207-1-д. Він запроваджує такі ж самі правила поводження з побутовими відходами, як і в розвинених країнах Європи.

Також Рада ухвалила закон президента про інвестиційних нянь.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: