fbpx
Сьогодні
Ексклюзив 14:22 21 Лип 2020

Інвестняня і земля: у "Слузі народу" розповіли, чим займуться відразу після канікул

Фото: Рубрика

У партії монобільшості "Слуга народу" заявили, що восени 2020 року почнуть роботу з соціально-економічних законів. Одна з основних цілей – знизити збиток від пандемії коронавірусу і не допустити подальшого падіння економіки.

Про це в коментарі для "Рубрики" заявили глава партії Олександр Корнієнко та керівник фракції Давид Арахамія.

За їх словами, поки що складно сказати про ступені падіння економіки країни. Експерти кажуть то про -5% або -7%, але не виключено, що ситуація буде краще.

"Ми продовжимо дискусію про податок про виведення капіталу. Ми підтримуємо позицію президента і повинні зрозуміти, що і як робити. Дійсно, середній бізнес вже зачекався таких змін… Ви знаєте, що є ідея за спеціальним режимом оподаткування культурних індустрій, до 7%. Також є законопроект про індустріальні парки. Він дасть можливість інвесторам предметно заходити в Україну, також як і закон про інвестиційну няню, який сьогодні стоїть в першому читанні. Є ще низка законів, які розширюють і відшліфовують земельну реформу, їх потрібно обов'язково приймати. Є законопроекти про підтримку промисловості, так званий про локалізацію, який сьогодні стоїть на порядку", – підкреслив Корнієнко, а також додав, що серед інших пріоритетів стоїть і податкова амністія.

Його колега по фракції Давид Арахамія особливо акцентував увагу на законопроекті про локалізацію.

"Дуже важливий законопроект. Якщо будуть публічні закупівлі, то українські виробники матимуть преференції. Якщо це імпортування машинобудівного устаткування, то повинні будуть зробити локалізацію. Якщо це кран, то шасі ви берете в МАН або Mercedes, то транспорт створюється або монтується в Україні, тому частина додаткової вартості просто залишається в Україні. Таким чином ми намагаємося зрушити з місця питання падіння промисловості", – підсумував Арахамія.

Варто відзначити 21 липня рівно рік з моменту перемоги партії "Слуга народу" на позачергових парламентських виборах. Тоді політична сила взяла 254 мандата у Верховній Раді і змогла створити монобільшість.

Як раніше писала "Рубрика", Давид Арахамія заявив, що у нардепа Миколи Тищенка, яка не заперечує від спроби піти в кандидати на мери Одеси, є хороша впізнаваність в місті.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: