fbpx
Сьогодні
12:28 21 Лип 2020

Аваков вилетів в Луцьк: стало відомо ім'я чоловіка, який захопив автобус і які в нього вимоги

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков терміново вилетів у Луцьк.

Про це йдеться у повідомленні МВС.

"Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков терміново вилетів у Луцьк для особистої координації дій підрозділів МВС в умовах надзвичайної події".

Чоловік, який захопив заручників у Луцьку, представився іменем "Максим Плохой". Про це повідомив заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко в Facebook.

АПДЕЙТ В Луцке захвачен автобус с заложниками. В нем находится около 20 человек. Преступник заявил о том что он…

Posted by Антон Геращенко on Tuesday, July 21, 2020

"Особа, яка захопила заручників, подзвонила в 9.25 в поліцію і представилася ім'ям Максим Плохой", – написав він

"Правоохоронці роблять все необхідне для того, щоб ця кризова ситуація завершилася звільненням заручників. Пріоритетом є діалог з особою, яка захопила заручників", – додав він.

Геращенко також зазначив, що в інтернет-мережі за авторством Максима Плохого є книга «Філософія Злочинця», що описує перебування автора в місцях позбавлення волі та його погляди на життя.

Департамент карного розшуку повідомив, що терорист, який тримає у заручниках людей в автобусі на Театральній площі в Луцьку, міг закласти в місті ще одну бомбу.

"Злочинець має велику кількість зброї: гранати і інша автоматична зброя. Міна є ще в одному людному місці міста, яка здетонує", – йдеться у повідомленні.

Також на Youtube-каналі користувача з ніком "Максим Плохой" з'явилося відео, яке вважають зверненням луцького терориста. На ньому чоловік з автоматичною зброєю каже російською мовою: "З днем антисистеми. Не обманюйте себе. Святкуйте правду". Зараз акаунт вже видалений.

Поліція каже, що свою комунікацію Максим веде у Twitter. Ми знайшли цей ймовірний акаунт, і там чоловік пише, що в одному з людних місць залишена бомба. Для того, щоб вона не зірвалася, всі топчиновники мають записати відеозвернення, де скажуть, що вони «терористи в законі». А ось Зеленський має у відеозверненні сказати: «Фільм "Земляни" 2005 року, дивитися всім».

«Земляни» — це документальний фільм про проблему експлуатації тварин людьми для одомашнювання, розваг, наукових досліджень або ж для виробництва одягу і їжі.

Як каже начальник обласного управління поліції Юрій Крошко, на контакт Максим не йде, а його вимоги не містять жодної конкретики: «Зараз проводяться оперативні заходи, прибули спецпідрозділи, є співробітники поліції, які здатні виконати завдання щодо знешкодження злочинців».

Чоловік, який захопив автобус із заручниками в центрі Луцька, перебував на психіатричному лікуванні. Він уже двічі стріляв у бік правоохоронців, кажуть у поліції.

"Штори автобусу закриті, одне з вікон розбито. Злончинцем було здійснено 2 постріли в бік правоохоронців, після чого зловмисник викинув з автобусу гранату, яка на щастя не здетонувала".

Сектор комунікації поліції Волинської області повідомив, що відомості стосовно інциденту внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 2 ст. 147 (Захоплення заручників) Кримінального кодексу України.

Сьогодні вранці надійшло повідомлення на лінію 102 про те, що у центрі Луцька чоловік захопив автобус із близько 20 заручниками, при собі має вибухівку та зброю. В області введено оперативний план «Заручник».

Територія центру міста перекрита задля забезпечення безпеки громадян. На місці працюють усі служби поліції.

 

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: