fbpx
Сьогодні
12:28 20 Лип 2020

Зеленський привітав передачу "чорних ящиків" літака МАУ у Францію: Це правильний крок

Президент України Володимир Зеленський прокоментував передачу "чорних ящиків" збитого літака МАУ у Францію для проведення експертизи.

Про це президент написав у соцмережах.

"Вітаю направлення бортових самописців зі збитого в січні біля Тегерана літака Boeing 737 авіакомпанії «МАУ» рейсу PS752 до французького Бюро розслідування та аналізу безпеки цивільної авіації.

Це правильний крок у напрямку завершення розслідування збиття літака. Рідні та близькі загиблих у цій страшній трагедії мають знати правду. Також вони повинні отримати належні компенсації від іранської сторони. Іран має провести повне, прозоре та незалежне розслідування відповідно до міжнародних стандартів.

Скриньки прибули до Ліона ще в суботу в умовах підвищеної секретності і вже в лабораторії. Наші експерти з Національного бюро розслідування авіакатастроф також беруть участь у процесі розшифровки скриньок. Процес розпочнеться з узгодження методики зчитування інформації зі скриньок, після чого експерти перейдуть до практичної частини робіт. Роботи можуть бути завершені доволі швидко, але все залежить від технічного стану скриньок.

Впевнений, що бездоганна репутація французького Бюро розслідування та аналізу безпеки цивільної авіації й участь найкращих канадських, американських та українських експертів забезпечить максимальний рівень міжнародного визнання результатів такого дослідження.

Україна з нетерпінням чекає на результати розшифровки «чорних скриньок» та початок переговорного процесу з Іраном.

Усі винні понесуть відповідальність. Справедливість буде встановлено", – додав президент.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: