fbpx
Сьогодні
21:54 20 Лип 2020

Половина всіх багатств Землі належить 26 людям, – генсек ООН

Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш заявив, що половина всіх багатств Землі належить 26 людям, при цьому переважна більшість населення живе в умовах зростаючої нерівності

Про це повідомляє сайт ООН.

"Нерівність – характерна риса нашого часу. Понад 70% населення світу живе в умовах зростаючої нерівності в доходах і багатстві. Двадцяти шести найбагатшим людям у світі належить стільки ж благ, скільки половині населення планети", – зазначив генсек.

Разом з тим нерівність вимірюється не тільки прибутками, зарплатою і багатством, констатував він. "Шанси людей досягти успіху в житті залежать від їх статі, сімейного та етнічного походження, раси, наявності або відсутності у них інвалідності та інших факторів", – зазначив глава всесвітньої організації.

Більше половини 20-літніх людей в країнах з високим рівнем людського розвитку в даний час мають вищу освіту, тоді як у країнах з низьким рівнем розвитку людського потенціалу цей показник становить лише три відсотки.

"Ще більше жахає ось такий факт, – сказав Антоніу Гутерріш. – Близько 17 відсотків дітей, народжених двадцять років тому в країнах з низьким рівнем розвитку людського потенціалу, вже померли".

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: