fbpx
Сьогодні
16:53 20 Лип 2020

Новий глава НБУ Шевченко розповів про свої цілі на посаді

Новопризначений голова Національного банку України Кирил Шевченко планує розширити взаємодію з президентом Володимиром Зеленським, Верховною радою та урядом. Плануються заходи для стимулювання економіки.

Про це він сказав під час зустрічі з колективом центробанку.

Шевченко подякував президенту та Верховній Раді за призначення та пообіцяв вже незабаром "новий рівень взаємодії".

"Сьогодні парламент, уряд, Національний банк можуть стати єдиним механізмом для розбудови національної економіки", – сказав він.

За його словами, разом будуть створені нові умови, зокрема монетарні та щодо нагляду за банками.

"Я зроблю все, що від мене залежить для підвищення впливу центробанку у сфері підтримання національної економіки України", – додав він.

Він також запевнив, що "Національний банк залишиться незалежною інституцією".

"Обіцяю, колеги, що ми залишимося технократами, в хорошому сенсі цього слова", – сказав Шевченко.

За його словами, основною метою НБУ залишається збереження макроекономічної стабільності. Однак в умовах кризи з'явилася й інша задача.

"Сьогодні наші зусилля мають зосередитися на підтримці української економіки. На досягнення цієї мети повинні працювати інструменти і монетарної, і пруденційної політики", – повідомив він.

Шевченко назва заходи прияння розвитку кредитування. 

"Тож яким я бачу сприяння розвитку кредитування. НБУ має допомогти збалансувати портфелі банків. З одного боку, необхідно посилити роботу зі зниження частки проблемних кредитів в банківській системі та покращення якості кредитних портфелів банків.

З іншого боку – необхідно обмежити використання довгострокових цінних паперів, які банки купують, використовуючи вільну ліквідність замість кредитування підприємств. Водночас, НБУ має продовжувати політику зниження облікової ставки зрештою призведе для здешевлення кредитів для кінцевого споживача, кінцевого бенефіциара", – заявив Шевченко.

Рубрика:
Економіка

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: